Hippe recepten, Taarten, voorpagina, Zoet
Comments 6

Speculaastaart met peer en amandelen

De Sint bracht ons dit jaar heel veel lekkers. De lievevrouwkes en de nicnacskes zijn ondertussen al verorberd maar voor de lading chocolade en speculaas zoeken wij nog een oplossing. Eén uitweg heb ik ondertussen al gevonden in deze overheerlijke én poepsimpele speculaastaart. Ik ben de Yummyblogsisters eeuwig dankbaar voor dit recept…

Wat heb je nodig?  3 rijpe peren, in 8 partjes of 1 groot blik peren, 125g speculaas, 2 eieren, 300cl room, 80g suiker, 1 zakje vanillesuiker, een snuifje kaneel, een handvol amandelschilfers en 1 pak bladerdeeg.

Hoe ga je te werk? Laat de peren goed uitlekken als je peren uit blik gebruikt. Rol het bladerdeeg uit over een taartbodem en snijd de randjes eraf. Prik een paar keer met een vork in de bodem.

Verkruimel de speculaas fijn en leg een laagje op de taartbodem. Leg de peren in cirkelvorm erop – met de bolle kant naar boven.

Meng de room met de eieren, suiker en kaneel en giet over de peren. Zet de taart 30 minuutjes in de oven. Strooi de amandelschilfers over de taart en laat nog 10 minuutjes bakken.

Serveren of variëren ? Een leuke variant van de petit-beurre taart met mascarpone.

6 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s