De vier seizoenen, Desserts, Geen categorie, Hippe recepten, Lente, Taarten, Zoet
Comment 1

Ra rabarber…

Of het nu fruit of groente is, laat ik in het midden. Eén ding weet ik zeker : rabarber is geweldig. Met veel durf – en een grote suikerpot binnen handbereik- val ik hem rauw aan.  Maar ook met wat minder durf blijft hij een vaste waarde in mijn keuken. Wat dacht je van een confituur met een tak rozemarijn, een fris rabarbersoepje, een trifle met advocaat, een hartig taartje met geitenkaas of deze klassieker…

©_Thomas_VDW_077

Wat heb je nodig? 250g rabarber, 125g kristalsuiker, 3 eitjes, 50g boter, 50g maïzena, 125g zelfrijzende bloem en 3el melk.

Hoe ga je te werk? Was de rabarber en snij in blokjes. Meng 125 g suiker met twee eierdooiers tot je een glad mengsel bekomt. Voeg de boter en 1 heel ei toe. Meng de bloem en maïzena erdoor. Doe als allerlaatse de melk erbij en klop nog eens goed door. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een springvorm in en bestuif met bloem. Schep het deeg in de vorm en leg hierop de stukjes rabarber. Bak 40 minuten.

Serveren? Maak er een leuk dessertbordje ‘rabarber’ van met een stukje cake, een rabarbersoepje en wat verse rabarberstukjes met bloemsuiker.

 

 

1 reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s