Cakes, Feestelijk koken, Het menu, Hippe recepten, Kerst 2016, kinderen, Taarten, Zoet
Geef een reactie

Maak eens een kerstboomcake!

Op zoek naar een feestelijk maar makkelijke taart? Maak dan eens een kerstboomcake. Je vertrekt van een eenvoudig basisrecept. Vervolgens snij je de cake in de vorm van en kerstboom en haal je jouw kinderen of kleinkinderen erbij om deze leuk te versieren. Het kan niet snel genoeg vakantie zijn….

IMG_6341

Wat heb je nodig?

500g zelfrijzende bloem, 8 eieren, 300g suiker, 1 citroen, 500g gesmolten boter, 2 zakje vanillesuiker, 2 potjes Philadelphia, 300g bloemsuiker, snoepjes (bijvoorbeeld meringue)  en eventueel wat voedingskleurstof.

Hoe ga je te werk?

Meng de eieren met de suiker en de vanillesuiker stevig door elkaar. Voeg er nadien stapsgewijs de gezeefde bloem bij .  Meng er ook het citroensap en de boter onder en roer tot je een glad mengsel bekomt.

Verwarm de oven. Kies voor hetelucht 170°C en bak de cake tot hij gaar is.

Meng poedersuiker met de roomkaas. Voeg eventueel wat voedingskleurstof toe.

Snij de cake in de vorm van een kerstboom en versier met het roommengsel. Werk af met een slinger van snoepjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s