Authentieke producten, Brood, Brunch, culinair verhaal, Echte stielmannen, Hippe recepten, Kaasmeesters
Comments 3

Pulled bread of trek je kaasbroodje

Du vin, du pain et du fromage suisse. In welke vorm ook, een stukje kaas vind ik altijd geweldig bij het aperitief. Zijn de kaasblokjes wat passé of heb je geen zin om warme kaasbroodjes te maken, probeer dan dit sticky bread. Je neemt een mooi brood (mag ook een oud zijn), vult het met lekkere kaas en wat kruidenboter en stopt het kort onder de grill. Nadien serveer je het in zijn geheel en kan iedereen naar hartenlust zijn stukje eruit trekken.

img_2356

 

Wat heb je nodig?

Een groot mooi brood (liefst wit), 1 rolletje kruidenboter, 10 plakken gruyerekaas.

Hoe ga je te werk?

Verwarm de grill van jouw oven voor.

Neem een groot broodmes en snij horizontaal een 6-tal grote sneden in het brood. Herhaal dit maar verticaal zodat ze mooie vierkantjes bekomt. Snij het rolletje kruidenboter in dunne plakjes en verwijder de korst van de gruyère-kaas. Stop en verdeel de kaas en de kruidenkaas mooi over de vierkantjes.

Stop het brood voor een paar minuutjes in de oven. Maar blijf in de brood zodat het zeker niet verbrandt.

3 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s